Avtalskund profilering gäst
Visa Mastercard KLARNA PAYSON UPS SCHENKER

protect24.se erbjuder dig

Vad kan vi erbjuda dig?
•  Fri frakt över 1000:- exkl. moms
•  Lägsta ordergräns 0:-
•  Öppet köp i 14 dagar
•  Klar överblick på mer än 4 000 artiklar
•  Produkter ifrån 45 varumärken
*gäller endast lagerförda artiklar

Får både företag och privatpersoner handla på protect24.se?

Alla är välkomna att handla av oss oavsett om köpet görs av ett företag eller en privatperson. För att komma igång snabbt har vi korta instruktionsfilmer som hjälper dig att få ut det mesta möjliga av vår e-handel. Alla är välkomna att handla av oss oavsett om köpet görs av ett företag eller en privatperson.

Jag har problem med att logga in?

Kontrollera dina användaruppgifter. Om du har glömt ditt lösenord så kan du få detta skickat till dig genom att klicka på länken ”Glömt lösenordet? ”.

Denna länk finner du strax under ”LOGGA IN”-knappen.
Du fyller enkelt i din e-postadress så skickas automatiskt ditt lösenord till dig.

Har du problem eller frågor kan du även ringa oss på 08-22 99 20 så hjälper vi dig.

Hur ändrar jag mitt lösenord?

När du loggat in med dina användaruppgifter så hittar du länken ”Mitt konto” högst upp på sidan. Här hittar du alla inställningar som du kan göra för ditt konto. Klickar du på ”Användare” kan du byta ditt lösenord.

Hur kontaktar jag er?

Vi på protect24.se har som mål att så snabbt som möjligt besvara dina frågor. Vi har bland annat en chattfunktion (öppen mellan 08:00 – 12:00) där du direkt kommer i kontakt med vår kundserviceavdelning och på så sätt snabbt kan få den hjälp du behöver. Utöver detta så finns det även ett e-postformulär som du kan använda för att kontakta oss. Vi har som mål att besvara din fråga inom 24 timmar.

Du har också alltid möjlighet att kontakta oss per telefon, fax och brev.

Hur vet jag att mitt köp är genomfört?

Varje gång du utför ett köp på protect24.se så skickas en orderbekräftelse till den e-postadress som du har angivit. Detta sker per automatik och skickas till dig så fort köpet är genomfört.

När kommer mina produkter?

Om produkten/produkterna finns i lager när du lägger din beställning och köpet görs innan klockan 12.00 skickas paketet samma dag, vilket i de flesta fall innebär att du har produkterna hos dig inom 24 timmar. Detta om inte delleverans eller annat avtalats.

Dina produkter  packas och skickas iväg så fort vi har behandlat din order. Därefter får du en leveransbekräftelse skickad till den e-post adress som du har angivit i ditt kundkonto. Sändningsnumret i denna bekräftelse kan du sedan använda för att spåra din försändelse.

Mitt paket är skadat, vad gör jag?

Allt gods som lämnar vårt lager är försäkrat så om ditt paket skulle skadas under transporten så kan du få hjälp. Det viktiga för dig som kund är att du anmäler skadan så fort den upptäcks. Det bästa är om skadan kan påvisas redan vid mottagandet av paketet. Skador på ytterkartong alternativt emballage ska du anmärka direkt på fraktsedeln samt göra en reklamation till transportören. Sedan kontaktar du oss på order@protect24.se och anmäler skadan till oss.

Hur skickar jag tillbaka produkter till er?

Om du behöver skicka tillbaka en vara på grund av skada eller annan anledning så laddar du ner vårt formulär för returunderlag.


Fyll i detta formulär (instruktioner finns i formuläret), spara sedan det ifyllda formuläret och skicka det med e-post till order@protect24.se

Hur hanteras mina personuppgifter?

protect24.se värnar om kundens integritet och följer Svensk lagstiftning, bland annat personuppgiftslagen men även god sed enligt Internationella Handelskammarens regler.

protect24.se är ansvarig för behandlingen av alla personuppgifter, så som namn, adress, e-postadress som du som kund lämnar till oss. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part. Dina personuppgifter behandlas för att kunna administrera dina inköp och i eget marknadsföringssyfte. Du kan när som helst ändra dina uppgifter genom att logga in på vår webbsida med det användarnamn och lösenord du du fått via e-post. Har du inte tillgång till dator kan du ringa oss på 08-22 99 20.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy, klicka här.

Vart vänder jag mig med kritik och kommentarer?

Hjälp oss att förbättras!
Våra kunders kommentarer och åsikter är något som vi värderar mycket högt. Tiden du lägger på att berätta för oss vad du tycker är ovärderligt i vår utveckling av såväl e-handeln, våra produkter samt våra tjänster.

För att ge oss feedback klicka här